Господь має план

Ісая 14:24-32

(24): Присягав був Господь Саваот та казав: Поправді, як мислив собі Я, так станеться, й як Я був врадив те сповниться.

1. План для всього світу (24-27)

Наймогутнішим ворогом Божого народу за часів Ісаї була Ассирія. Вона панувала й завойовувала все навколо себе. Але Бог мав Свій власний план для світу. Він хотів зняти ярмо пригноблення з Свого народу і одного дня зняти тягар гріха з людства.

2. Сіона Господь заложив (28-32)

Від царя Давида филистимляни були приборкані і не становили значної загрози для Ізраїля. Але, через злочини Ахаза, Бог принизив Юду і филистимляни знов підняли свою голову. Але Бог каже, що зі злого кореня буде злий плід, тому грішники не мають плескати пустих надій: злі люди не пануватимуть. Попри гріх Юди, Господь не покине свій народ. Добра новина для Юди та для всього світу: "Сіона Господь заложив, і сховаються в ньому убогі з народу Його". Господь — скеля притулку для тих, хто уповає на Нього. Під час зльотів та падінь злетів людської історії, Господь підійме Свій народ, людей, що підкоряються Йому та свідчать про Його викупну роботу.

Молитва:Господи, я вірю, що Ти - суверенний Господь всього неба та землі і правитель мого життя. Використай мене як частину Свого викупного плану.

Одне слово:Бог має план для світу

login:
password: