Трон, утверджений в любові

Ісая 15:1-16:14

(16:5): І буде утверджений милістю трон, і сяде у ньому у правді Давида суддя, що дбатиме за правосуддя і буде в справедливості вправний.

1. Сполохане птаство, з кубла повигонене (15:1-16:2)

Ці дві глави є пророцтвом про скоре падіння Моава. Чорні хмари світового панування Ассирії скоро стануть вихором урагану, що пройде по землі. Моавитяни, що виживуть, будуть як вигнані з гнізда пташенята, розпорошені по землі (16:2). Моавитяни, колись знані своєю неприборканою гордістю та чванством, стали об'єктом жалості.

2. Вірний муж з дому Давида (16:3-14)

Попри те, що моавитяни здавна були ворогами Ізраїля, Божий народ мав прийняти їх вигнанців і бути їм захистом. Це тому, що грабунок й насильство скінчиться. Це - пророцтво про прихід Христа та встановлення Його царства. Трон Христа буде стверджений милістю, він дбатиме про правосуддя й про справедливість. Тільки Ісус, Який пролив Свою Кров на хресті, може виконати цю обіцянку. Він милосердний, тому ми маємо бути милосердними навіть в часи терору. Він — наша надія, так само як єдина надія для моавитян, та всього людства.

Молитва: Господи, хай Твоя любов та надія на Твоє царство правлять у моєму серці. Прискор день, коли Ісус прийде утвердити правосуддя та праведність на землі.

Одне слово: Трон, утверджений милістю

login:
password: