Добра звістка

Приповісті 25:1-28

(11,25): Золоті яблука на срібнім тарелі це слово, проказане часу свого. Добра звістка з далекого краю це холодна водиця на спрагнену душу.

1. Для лідерів (1-7)

Господь покриває свою справу тайною, але лідери мають досліджувати приховані справи Божі. Справжній лідер завжди самотній, тому що змушений тримати в серці багато таємниць. Його справа — знати, що насправді робиться в його народі та в світі та співставляти волю Бога на наш народ з реальним станом речей. Тільки так можна вести людей по волі Божій. Лідер стверджується правдою (3-5). Ми повинні мати смирене серце перед Богом й перед людьми, що Він поставив лідерами над нами (6-7).

2. Добра звістка (8-28)

Інколи мудрість є в тому, щоб помовчати (8-10). Для того, хто слухає, мудрий, що викриває, цінніший за золоті прикраси (11,12). Господь потребує вірних проповідників, що ясно передають Його Слово (13). Фальшиве свідчення вбиває правду, ті, хто розповсюджують брехню, роблять гріх. Співати пісні засмученому серцю — це як знімати в холод одежу й лити оцет на соду. Що прохолодна вода для спраглого, так добра новина з далекої країни для змученої душі. Заради Ісуса Христа ми маємо любити навіть ворогів (21,22), але не маємо схилятися перед нечестивим (26).

Молитва:Господь, даруй мені скромне серце, зроби моє слова такими, що приємні Тобі. Допоможи мені нести людям благу звістку Ісуса.

Одне слово:Неси добру новину

login:
password: