Майбутність для тебе

Приповісті 24:1-34

(14): Отак мудрість пізнай для своєї душі: якщо знайдеш її, то ти маєш майбутність, і надія твоя не понищиться!

1. Дім будується мудрістю (1-22)

Ми на маємо заздрити злим людям, тому що їх кінець — загибель. Для нас краще шукати мудрості, тому що нею будується дім, не лише будівля, але й дім нашого життя, нашої сім’ї та всього народу (3). Через пізнання розуму наша внутрішність наповнюється всяким дорогоцінним плодом життя (4). Мудра людина стає сильніша сильного, та досягає успіху на війні, натомість безумний (той, хто ненавидить Бога) не буде успішним (5-7). Мудрий не впаде в годину недолі, він спасатиме приречених на смерть (10-12). Як людина шукає солодкого меду, так і мудрий шукає мудрості, з нею він отримає майбутність та його надія не знищиться (13,14). Слово Бога, коли ми розмірковуємо над ним, приймаємо його та виконуємо, дає мудрість. Але злі люди не мають майбутнього (20).

2. Не роби неправди в суді (23-29)

Господь — правий суддя, Він хоче, щоб ми були правими та щирими. Неправий повинен понести покарання, але ми не можемо наповнюватися жагою помсти. Господь — суверенний Бог, Він знає, як віддати, і Йому належить відплата (28,29)

3. Не будь ледачим (30-34)

“Ще трохи поспати, подрімати ще трохи, руки трохи зложити, щоб полежати, і приходить, немов мандрівник, незаможність твоя, і нужда твоя, як озброєний муж!...” Ми маємо робити, те що маємо, й жити так, як би завтра може й не бути.

Молитва: Господь, дай мені мудрість, чесність та наполегливість

Одне слово: Майбутність та надія

login:
password: