Надія для грішників, що розкаялися

Ездра 10:1-44

(2б): Ми споневірилися нашому Богові, бо взяли ми чужинок із народів цього краю за жінок. Але є ще надія для Ізраїлю в цьому!

1. Сидячи під дощем (1-15)

Сльози розкаяння Ездри зворушили серця людей. Вони зрозуміли, що єдина їх надія - розкаятися. Тому в призначений день всі люди зібралися на площі в Єрусалимі. Це був дощовий день, але Ездра, не звертаючи уваги на дощ, нагадав їм про те, що вони були невірні Богові, одружуючись на жінках з безбожного народу. Він закликав їх розкаятися і відокремитися від язичників, що населяють навколишні землі. Народ не сперечався, вони погодилися зробити все, що він скаже, і швидше піти з-під дощу.

2. Плоди розкаяння (16-17)

Переселенці розкаялися в невірності і компромісному житті. Вони вирішили діяти рішуче. Можливо, їхні дії здаються дуже екстремальними, але це був єдиний спосіб духовного виживання. Ездра зберіг свій народ, навчаючи їх розкаянню і покорі, яка приходить від віри.

Молитва: Господь, допоможи нам усвідомити, що нам не можна йти на компроміс з гріхом. Допоможи мені вірно вчити Твоєму слову, як Ездра.

Одне слово: Є ще надія

login:
password: