Молитва Неемії

Неемія 1:1-11

(11): Молю Тебе, Господи, нехай же буде ухо Твоє чутке до молитви Твойого раба та до молитви Твоїх рабів, що прагнуть боятися Ймення Твого! І дай же сьогодні успіху Своєму рабові, і дай знайти милосердя перед оцим мужем! А я був чашником царевим

1. Сів я та й плакав (1-4)

Неемія був чашником царя Артаксеркса. Частина вигнанців з Юдеї повернулись до Єрусалиму і відбудували храм. Але під час правління Артаксеркса доля знову повернулась до них спиною (Єздр. 4:12,13). Одного дня брат Неемії повернувся з Юдеї і приніс новини про Єрусалим. Коли Неемія почув, що мури Єрусалиму лежать в руїнах, а люди, які повернулись з полону, живуть у великій біді та ганьбі, він сів та й заплакав. Він постив і молився три місяці.

2. Рішення Неемії (5-11)

Неемія мав пастирське серце до свого народу, і з вірою у Божу допомогу він вирішив ризикнути усім і говорити до царя. Він розкаювався у гріхах свого народу, як у своїх власних. Юдеї пішли у вигнання, бо не жили за словом Бога. Неемія молився, щоб Бог використав його, щоб відновити становище цього народу як Божої дорогоцінної власності.

Молитва: Господь, допоможи мені молитися з каяттям у серці за мої гріхи і гріхи мого народу, аж поки я зможу служити своєму народові пастирем, як Неемія.

Одне слово: Рішення бути пастирем

login:
password: