Бог не терпить компромісів

Ездра 9:1-15

(15): Господи Боже Ізраїлів! Ти праведний, бо ми позосталися останком, як цього дня; Ось ми в провині своїй перед лицем Твоїм, бо не встояти нам за це перед лицем Твоїм

1. Невірний народ (1-4)

Коли Ездра побачив, що багато ізраїльтян, у тому числі і начальники, одружувалися на хананеянках, то з розкаянням прийшов до Бога. Хананейська культура була наповнена розпустою і ідолопоклонством. Бог сказав Своєму народові не спілкуватися та не одружуватися з хананеями. Коли Ездра побачив, як шлюб перестав бути Божим благословенням і перетворився на щось людське, він роздер на собі одяг, сів на землю і цілий день просидів так у великому смутку. Потім він став на коліна і молився.

2. Молитва Ездри (5-15)

Ездра розділив відповідальність за гріх людей в своїй молитві. Він дякував Господу за Його милість в тому, що Бог відновив Свій залишок, за те, що вони змогли повернутися і відбудувати храм. Він визнав гріх і провину народу в тому, що вони не підкорилися Божому слову і одружувалися з безбожниками, що оточували їх.

Молитва:Господь, ми грішники і не можемо стояти в Твоїй присутності. Очисти нас від наших ідолів і зціли нас від невірності.

Одне слово:Не йди на компроміс

login:
password: