Ісус очищає прокаженого

Марка 1:40-45

(41): І змилосердився Він, простяг руку Свою, і доторкнувся до нього, та й каже йому: Хочу, будь чистий!

Проказа - це страшна й огидна хвороба. Вона знівечила зовнішність цієї людини, так що з прекрасного творіння Божого він перетворився на потвору. Із-за хвороби він не міг нормально спілкуватися з іншими. Вона зробила його самотнім, відібрала надію і сенс життя. Чи не те ж саме робить гріх в нашому серці й житті? Прокаженим було заборонено з'являтися в суспільстві, проте він подолав всі перешкоди й сумніви і прийшов до Ісуса з вірою. Ісус ніколи не відкидає того, хто приходить до Нього зі скромним благанням про допомогу.

1. Хочу, будь чистий!

Цей чоловік вірив, що Ісус може його зцілити. Можливо, що він не був упевнений в готовності Ісуса допомогти такій огидній людині, як він. Тому, щоб прийти до Ісуса, йому потрібна була віра в Його милість. Ісус не відкинув його. Він не тільки зцілив його фізичну хворобу, Він простягнув руку і торкнувся його, щоб так само зцілити і його душу. Рани, заподіяні гріхом в нашій душі, виліковуються, коли милостиві руки Ісуса торкаються їх.

2. Не оповідай нічого нікому. Але йди, покажися священикові

Час, коли Ісусові належало відкрито сповістити про Себе, ще не настав. Тому Він наказав цьому чоловікові нічого не говорити. Щоб позбавитися від ганьби прокази і повернутися в свій будинок і суспільство, необхідно було показати себе священикові і принести жертви за очищення. Отримавши зцілення Ісуса, ми почнемо жити новим життям.

Молитва: Господь, допоможи мені сьогодні прийти до Тебе таким, як я є. Очисти мене святою кров'ю Ісуса.

Одне слово: Ісус ніколи не відкидає грішників, що приходять до Нього

login:
password: