Давид між филистимлянами

1 Самуїлова 27:1-12

(1): І сказав Давид у серці своїм: Колись я попадуся в Саулову руку. Нема мені ліпшого, як, утікаючи, утечу до филистимського краю, і відмовиться від мене Саул, щоб шукати мене вже по всій Ізраїлевій країні, і я втечу від руки його

1. Давид повертається до Ґату (1-7)

Давид вирішив, що йому буде безпечніше з филистимськими ворогами, ніж у власній країні, тому він повернувся до Ахіша, царя Ґату. Давид і 600 чоловік подались до Ахіша і пообіцяли йому свою вірність. Ахіш зрозумів, що Саул більше бажає вбити Давида, аніж вбити филистимлян, тому він прийняв Давида як свого товариша, бо в них був спільний ворог. Він дав йому дозвіл жити в Ціклазі. Давид та його люди взяли свої сім'ї і жили там на филистимській території рік і чотири місяці.

2. Життя серед филистимлян (8-12)

Ахіш не повністю довіряв Давиду. Перед Давидом постала дилема. Він залишив Ізраїль, але він не був ворогом ні Ізраїлю, ні Саулу. Він і його люди робили набіги на Амаликитян і інших людей, які були ворогами Ізраїлю, лише щоб вижити. Потім вони удавали, що робили набіги на те чи інше місто Юдеї. Тому Ахіш почав довіряти Давиду. Для Давида і його 600 чоловік це був дуже важкий період.

Молитва: Господи, допоможи мені Божою благодаттю проходити через самий важкий період в моєму житті.

Одне слово: Вижити Божою благодаттю

login:
password: