Саул і ворожка з Ен-Дору

1 Самуїлова 28:1-25

(18): Як ти не слухався Господнього голосу, і не виконав полум'яного гніву Його на Амалика, тому Господь зробив тобі цю річ цього дня

1. Жах Саула (1-11)

Филистимляни зібрали всі свої війська для великого походу, щоб знищити Ізраїль. Давид був у небезпеці, тому що він був покликаний битись проти Ізраїлю. Саул був у ще більшій небезпеці. Саул сильно перелякався, коли побачив филистимську армію, зібрану для фінальної битви. Його пастир Самуїл помер; він намагався молитись, але його нерозкаяне серце відрізало його від Бога. Він знав, що слово Бога забороняє радитись з ворожбитами, чаклунами чи іншими подібними людьми, тому він вигнав їх з Ізраїлю. Та зараз зі страхом і розпачем він шукає допомоги в слуги диявола.

2. Тому що ти не слухався Господнього голосу (12-25)

Віщунка змогла викликати духа Самуїла. Але Самуїл був розгніваний. Він докорив Саулу і провістив його поразку і смерть. Також він сказав, що Господь дасть його царство Давиду, а його і Ізраїля віддасть в руку филистимлян. Все це нещастя прийшло тому, що Саул не послухався Господнього голосу. Саул втратив всю свою силу і бажання жити.

Молитва:Господи, допоможи мені коритись Твоєму слову і не стати, як Саул.

Одне слово:Розкайся, молись і корись Господу

login:
password: