Безглузда клятва Саула

1 Самуїлова 14:24-52

(45): А народ сказав до Саула: Чи помирати Йонатанові, що зробив оце велике спасіння в Ізраїлі? Борони Боже! Як живий Господь, не спаде волосина з голови його на землю, бо з Богом робив він цього дня! І визволив народ Йонатана, і він не помер

1. Саулова клятва (24-30)

Саулові потрібно було змирити себе перед Богом і покаятись, але він того не зробив. Натомість, він зробив безглузду клятву, яка лише показала його гордість і егоїзм. Він склав клятву, яка забороняла його воякам їсти, поки він не помститься своїм ворогам. Його боротьба була не для слави Бога чи його людей. Трагедія сталась, коли Йонатан через незнання скуштував меду. Коли йому розповіли про батькову клятву, він побачив, що батько вчинив нерозумно. Голодний чоловік не може воювати.

2. Народ визволив Йонатана (31-52)

Ближче до вечора, перемігши ворогів, але виснажившись і зголоднівши, чоловіки почали роздирати і їсти м'ясо з кров'ю, порушуючи Мойсеєвого Закона. Коли Саул приготувався до нічного набігу на филистимлян, Бог не дав йому відповіді. Коли Саул вирішив провести розслідування, щоб знайти причину, і виявив, що Йонатан був винним у порушенні його наказу, Йонатан мав померти. Але коли народ почав захищати Йонатана, Саул відступив. Можливо, помилувати Йонатана було правильно, але Саул тим показав, що він живе перед людьми, а не перед Богом.

Молитва:Господи, допоможи мені жити смиренно перед Тобою і чинити Твою роботу, як Ти бажаєш.

Одне слово:Служи Богу зі смиренним серцем

login:
password: