Бог відкинув Саула як царя

1 Самуїлова 15:1-35

(22): І сказав Самуїл: Чи жадання Господа цілоспалень та жертов таке, як послух Господньому голосу? Таж послух ліпший від жертви, покірливість краща від баранячого лою!

1. Бог дає Саулові місію (1-9)

Амаликитяни завдали поразки Божому народу, коли ізраїльтяни були найбільш ослаблені (Повтор. Закону 25:17-19). Бог покликав Саула бути Його інструментом для суду і знищення їх. Він бажав перевірити його і ростити лідером. Саул добре почав, але коли прийшов час виконати Божі накази, він перекрутив їх на свій розсуд; він послухав своїх вояків і пішов на компроміс.

2. Послух ліпший від жертви (10-35)

Бог сказав Самуїлу: "Жалкую, що Я настановив Саула за царя, бо він відвернувся від Мене". Самуїл запалився гнівом і кликав до Господа цілу ніч. Але Саул пішов до Кармелу і поставив собі пам'ятника, щоб вшанувати себе. Він шукав своєї слави і жив перед людським оком. Коли Самуїл зустрів Саула (17,18), Саул багато вибачався. Але він не розкаявся. Він сказав, що бажав принести жертву Богові. Самуїл докорив Саулу за його непослух. Бог не бажає таких жертв; Він бажає послуху. Непокірливість приходить від сваволі (22,23).

Молитва:Господи, зітри гордість і непокірливість з мого серця і навчи мене абсолютно слухатись Тебе.

Одне слово:Послух ліпший від жертви

login:
password: