Віра Йонатана

1 Самуїлова 13:16-14:23

(14:6): І сказав Йонатан до слуги, свого зброєноші: Ходім, і перейдімо до сторожі тих необрізаних, може Господь зробить поміч для нас, бо Господеві нема перешкоди спасати через багатьох чи через небагатьох

1. Бо Господеві нема перешкоди... (13:16-14:14)

Саул мав близько 600 чоловік, та вони навіть не мали, ні меча ні списа, тому що филистимляни заборонили ковальство у всьому Ізраїлі. Филистимляни були такими чисельними, як морський пісок. Ця ситуація виглядала безнадійною. Але Йонатан вірив, що Господь може спасти Своїх людей, неважливо, чи великою кількістю людей, чи кількома (6). Він не знав, що має робити, та вирішив піти і побачити. Він шукав Божого керівництва. Далі вірою він і його джура піднялись до филистимської сторожі - і Господь був з ними.

2. Бог рятує Ізраїля (14:15-23)

Коли Йонатан вразив філістимлян, у них почалось замішання і вони почали битись один з одним, тому що Бог зчинив землетрус і завдав їм повної поразки. Саул, побачивши замішання своїх ворогів, напав на них і повністю розгромив їх. Господь благословив віру одного чоловіка Йонатана і спас Ізраїль від поразки.

Молитва: Господи, я вірю, що нічого не перешкодить Тобі, щоб спасати. Дай мені віру перемагати твердині сатани в Україні. Зроби Україну царством священників і святим народом.

Одне слово: Господеві нема перешкоди

login:
password: