Саул не кориться Богові

1 Самуїлова 13:1-15

(13,14): І сказав Самуїл до Саула: Ти зробив нерозумне! Не послухав ти наказів Господа, Бога свого, що наказав був тобі, бо тепер Господь міцно поставив би аж навіки твоє царство над Ізраїлем. А тепер царство твоє не буде стояти, Господь пошукав Собі мужа за серцем Своїм, і Господь наказав йому бути володарем над народом Своїм, бо ти не виконав, що наказав був тобі Господь

1. Филистимська загроза (1-7)

На боці филистимлян була незрівнянна перевага, тому що нападники мали найновішу зброю і їх армія була такою ж чисельною, як пісок на морському березі. Саул був дуже здібним чоловіком. На перший погляд він був смиренним, але ця криза виявила його людську гордість, яка призвела до падіння. Син Саула, Йонатан, побив филистимський загін внаслідок чого, сильні филистимляни зібрались побити Ізраїля. Ізраїльтяни тремтіли від страху, а неозброєна Саулова армія почала розбігатись.

2. Саулове нетерпіння (8-15)

Саул вважав, що він повинен наступати, інакше його армія швидко розбіжиться. Самуїл наказав йому чекати. Після семиденного очікування він більше не міг чекати. Він став нетерплячим. Він самостійно приніс жертву перед битвою, щоб ублагати Бога. Його нетерплячість була наслідком страху і відсутності поваги до Господнього слуги. Нетерплячість - це невір'я. Тому Бог був змушений далі шукати мужа за серцем Своїм.

Молитва: Господи, даруй мені віру чекати Твого часу.

Одне слово: Довіряй Богу і очікуй Його часу

login:
password: