Вступ до 2-го послання Петра

У першому посланні Петро втішав християн, що через гоніння були розпорошенні. У другому посланні він дає настанови, як чинити щодо ворогів всередині церкви. Бог дав нам все що потрібно, щоб ми були Його народом (1:3). Він дав нам Біблію, з її абсолютністю. Ця книга містить великі, дивовижні обітниці Божі. Віруючий мусить берегти їх у своєму серці. Петро написав послання щоб нагадати Божі обітниці та істину. Це послання написане якраз перед тим, як Петро загинув мучеником від рук Нерона, тому воно переповнене духом невідкладності. Він хоче, щоб його ягнята стали міцними в істині, та щоб могли вистояти і після його смерті. Він попередив про Божий праведний суд над невіруючими, та переконує що скоро Ісус знову прийде. Саме тому ми маємо бути вірними та зростати в Ісусі.

Його цінні та великі обітниці

2 Петра 1:1-11

(4): Через них даровані нам цінні та великі обітниці, щоб ними ви стали учасниками Божої Істоти, утікаючи від пожадливого світового тління

1. Віруючи Божим обітницям (1-4)

Усе необхідне для життя та побожності дав нам Бог. Особливо ж Він дав нам цінні та великі обітниці. Бог обіцяв пробачення гріхів, вічне життя і Царство Боже через віру в Ісуса. Він обіцяв, що Ісус знову прийде. Бог вірний, Він дає обіцянку і дотримує її. Коли ми віруємо і тримаємо Його обітниці, ми можемо стати учасниками Божої Істоти Ісуса, подолати наші грішні бажання, утікаючи від пожадливого світового тління. Яку обітницю Бога ви бережете?

2. Зростання у вірі (5-11)

Ми покликані бути подібними до Ісуса, тому ми маємо зростати в Ньому. Вірші з 5 по 7 дають перелік якостей, які ми маємо розвивати в собі. Вінцем християнського зросту є любов. Якщо ми ростемо в Ісусі, ми стаємо люблячими і вірними. В міру духовного зростання, ми маємо впевненість в нашому вибранні і покликані.

Молитва:Господи, я вірю Твоїм обітницям. Допоможи мені берегти їх у серці і зростати в любові Ісуса.

Одне слово:Берегти Божі обітниці

login:
password: