Ісус приймає місію

Марка 1:9-13

(9): І сталося тими днями, прийшов Ісус з Назарета Галілейського, і від Івана христився в Йордані

Іван Хреститель хрестив водою грішників, що розкаялися у своїх гріхах. Ісус не мав гріхів, проте Він теж хрестився в Івана. Хрестившись, Ісус показав, що прийняв Свою місію. Давайте подивимося, що трапилося відразу після того, як Він прийняв місію.

1. Вподобання Отця (10,11)

Бог послав Свого улюбленого Сина врятувати нас. Він знав, що зробити це буде дуже нелегко. Ісусові належало зустрітися з багатьма труднощами, постраждати і врешті-решт померти на хресті. Своїм хрещенням Ісус показав, що Він прийняв цю нелегку місію. Відразу після цього Бог дав Йому Святого Духа для її виконання. Потім Ісус почув голос Отця: "Ти Син Мій Улюблений, що Я вподобав Його!" Цей голос дав Ісусові велику силу і надію. Ісус ніколи не сумнівався в Божій любові, тому Він зміг в усьому й до кінця підкоритись волі Отця. Коли ми працюємо для слави Бога і віримо в Його любов до нас, ми не ослабнемо в труднощах і до кінця виконаємо доручену Богом справу.

2. Випробовування сатани (12,13)

Коли Ісус прийняв Божу місію, сатана одразу ж напав на Нього. Сатана дуже не любить, коли хтось приймає місію і віддає своє життя Богові. Він спокушав Ісуса матеріальними благами, мирським визнанням і духовною гордістю. У пустелі Ісус був один. Там Він залежав тільки від допомоги Святого Духа. Його зброєю було слово Бога (Матв.4:1-11). Ісус переміг спокуси сатани.

Молитва: Ти врятував мене, щоб я виконував Твою місію. Дай мені Святого Духа і допоможи подолати спокуси сатани.

Одне слово: Бог радіє, коли хтось приймає місію

login:
password: