Ісус покликав рибалок

Марка 1:14-20

(17): І сказав їм Ісус: Ідіть услід за Мною, і зроблю, що станете ви ловцями людей

За те, що Іван проповідував покаяння, безбожні люди кинули його до темниці. У той час було дуже важко проповідувати і стояти на боці істини, тому вогонь Божої роботи згасав. Але Ісус продовжив справу Івана й почав проповідувати Євангелію в Галілеї. Він закликав до покаяння і віри. З тих, що покаялися, Він покликав і виховував декілька чоловік. Ісус хотів зробити їх світлом у той темний час.

1. "Ідіть услід за Мною" (16,17; 19,20а)

Заклик Ісуса "Ідіть услід за Мною" - це заклик стати Його учнями. Він обіцяв зробити ловцями людей тих, хто піде за Ним. Він кличе до Себе людей, які втратили мету і напрям в житті, щоб дати їм місію. Ісус хоче навчити Своїй любові й серцю. Він хоче, щоб Його учні сталі схожими на Нього. Слідувати за Ісусом означає прийняти Його місію. Ніхто не може зробити щось добре для Ісуса, якщо перед цим не піде за Ним.

2. "Вони свого невода кинули, та й пішли" (18б,20б)

Заклик стати учнем Ісуса вимагає поставити Його на перше місце в своєму житті. Усе інше повинно відійти на другий план. Ісус повинен стати важливішим за навчання, роботу, кар'єру, батьків, гроші. Це й означає бути християнином. Рибалки змогли стати учнями Ісуса, тому що залишили неводи, човни і батька.

Молитва: Господь, допоможи мені слідувати за Тобою і навчитися Твого серця і любові.

Одне слово: Ісус обіцяв зробити нас ловцями людей

login:
password: