Божа надія під загрозою

Єремія 16:1-21

(19): О Господи,сило моя та твердине моя,і захисте мій в день недолі! Поприходять до тебе народи від кінців землі та й промовлять: Одідичили наші батьки лиш неправду й марноту,пожитку ж від них не було...

1. Я забрав Моє благословіння (1-13)

Бог забрав Своє благословіння, Свою любов та Свою милість від Іуди. Чому? Тому що люди ігнорували Його слово і робили зло за впертістю серця свого. Таким чином наближались жахливі біди. Бог наказав Єремії не одружуватись та не мати дітей, тому що діти та їхні батьки, всі загинуть. Не було ніякого сенсу ходити на похорони та співчувати скорботним. Якщо люди не мають втішення від Бога, ніхто їх не може втішити. Не буде більше весільних бенкетів, всі вони завершаться стражданнями. Бог вижене Свій народ з їх землі. Ці слова виконались, коли ізраїльтян забрали в Вавілонський полон.

2. Народи прийдуть до Бога (14-21)

Бог послав покарання Своему народу для того, щоб допомогти їм розкаятись в ідолопоклонстві. Якщо віруючі розкаються, Він поверне їх та поставить вчителями Біблії для усіх народів світу (19).

Молитва: Господь, пробач, що я ходив за впертістю свого серця. Допоможи коритися Твоєму слову, щоб Ти міг благословити мене та поставити благословінням для інших.

Одне слово: Корися Божому слову, будь благословенням

login:
password: