Людина, з якою бореться весь світ

Єремія 15:1-21

(19): "Тому Господь так відказав: Якщо ти навернешся, то тебе приверну, і перед лицем моїм станеш, а як здобудеш дорогоцінне з нікчемного, будеш як вуста Мої: до тебе самі вони звернуться, а не ти до них звернешся!"

1. Божий суд над Єрусалимом (1-9)

Бог дав Єремії складне слово для проповіді. Бог прийняв остаточне рішення покарати Єрусалим за його гріхи. Навіть Моїсей не зміг би змінити цього рішення. Манассія проводив в Іудеї язичницькі культи Хананеїв, включаючи людські жертвоприношення та спірітизм. Бог відвідав нерозкаяний Єрусалим жахливим зруйнуванням - голодом, чумою, мечем та полоном.

2. Я збудую з тебе мур міцний з міді (10-21)

Єремію дуже не любили - він був один проти всіх. Всі його проклинали. Чому? Тому що він говорив слово Бога без компромісу. Боже слово було його радісттю та світлом в його серці. Але коли він говорив правду, всі ненавиділи його. Він ніколи не сидів в зібранні насмішливих ( смеющихся); він сидів один, тому, що Божа рука була над ним. Коли він запитував про Божу вірність, Бог призвав його до покаяння, тільки тоді він знову зміг стати корисним в Божій роботі. Не він повинен уступити людям, а вони повині відступити перед ним. Бог спасе його.

Молитва:Господь, допоможи мені твердо стояти за Твоє слово. Дай мені розкаяне серце.

Одне слово:Стій як мідна стіна

login:
password: