Вивів з рабства, щоб належали Богу

Числа 15:1-41

(39-41): І буде вона вам за кутаса, і будете бачити його, і пам'ятатимете всі Господні заповіді, і виконаєте їх, і не будете оглядатися за серцем своїм та за очима своїми, за якими йдучи, ви зраджуєте, щоб згадували ви та виконували всі Мої заповіді, і будьте святі для вашого Бога! Я Господь, Бог ваш, що вивів вас з єгипетського краю, щоб бути вашим Богом. Я Господь, Бог ваш!

1. Коли ви ввійдете до Краю (1-21)

Ізраїльтяни повстали проти волі Бога і отримали нищівну поразку від ворогів. Від кордону землі обітниці Бог знову повів їх у пустелею для 40 річного тренування. Мабуть всі вони відчаялися і втратили надію, тому Бог дав їм слово. Він почав їх вчити, як вони повинні служити і дякувати Богові "Коли ви ввійдете до Краю ваших осель, що Я даю вам" (2). І тубілець, і приходько повинні служити Богу так, як Він хоче, а не за власними звичаями чи розумінням. Вони з вдячним серцем повинні віддавати Богові перші плоди.

2. Жертва за помилковий гріх (22-36)

Всякий гріх, навіть випадковий, все одно робить нас нечистими й відділяє нас від Бога. Цю проблему неможливо вирішити без каяття і прощення Богом. Той, хто зухвало піде проти повеління й закону Господа, повинен винищений з народу Божого. Чоловік, що порушив закон суботи, був забитий камінням до смерті. Той, хто згрішив помилково, може знайти прощення через жертву за гріх.

3. Ми належимо Богу (37-41)

Бог відкупив нас з рабства, щоб ми належали Йому. Ми не повинні йти за хіттю наших очей, ми повинні пам’ятати та підкорятись Його заповідям.

Молитва:Господь, дякую, що Ти даєш надію і прощення грішникам

Одне слово:Йди за словом Бога, а не за почуттями

login:
password: