Повстання проти Божих слуг

Числа 16:1-35

(11): Тому ти та вся громада твоя змовилися проти Господа. А Аарон, що він, що ви ремствуєте проти нього?

1. Вся громада усі вони святі (1-11)

Корей, Датан і Авірон та ще 250 начальників громади повстали проти Мойсея та Аарона й сказали до них: "Досить вам, бо вся громада усі вони святі, а серед них Господь! І чому ви несетеся понад зборами Господніми?" Хоча в Єгипті вони були рабами, але серед них були родовиті люди, що головували над братами своїми. Мойсей та Аарон не були родовитими. Тепер начальникам було прикро, що прості люди головують над усією громадою, та вони самі мають їх слухатися. Вони не знали, що не Мойсей та Аарон керують ізраїльтянами, але Сам Бог. Вони дивилися на Божих слуг по-людському і не розуміли, що повстають проти Бога.

2. Господь послав мене зробити всі діла ці (12-35)

Мойсея сильно образили слова бунтівників. Але він не вирішував цю справу по-людськи, але приніс її до Бога. Господь так розгнівався, що хотів винищити весь народ, але Мойсей просив за божий народ. Смерть Корея та його спільників була жахливою та незвичайною, так що всі побачили, кого справді вибрав Господь.

Молитва: Господи, допоможи мені поважати лідерів, яких Ти поставив і через яких Ти працюєш. Допоможи мені рости в вірі через покору, що ґрунтується на духовному порядку.

Одне слово: Поважай Божих слуг

login:
password: