Цар Ірод

Марка 6:14-29

(20): Бо Ірод боявся Івана, знавши, що він муж праведний і святий, і беріг його. І, його слухаючи, він дуже бентежився, але слухав його залюбки.

1. Ірод мучиться через скоєний гріх (14-16)

Колись у минулому цар Ірод вчинив серйозний гріх, убивши Івана Хреститель, і коли він почув про Ісуса, Його ім'я нагадало йому про нерозкаяний гріх. Ірода наповнив страх, так що він навіть подумав, що Ісус - це воскреслий з мертвих Іван. Ірод займав високу посаду, але він був жалюгідним, тому що мучився і страждав від почуття провини і засудження. Він добре розумів, що зроблене раніше було неприпустимим, брудною справою.

2. Гріх Ірода (17-29)

Іван Хреститель проповідував, що людям необхідно покаятися. Він був сильним і безстрашним слугою Бога. Коли він сказав царю, що йому теж треба розкаятися у своєму перелюбі, цар і жінка, з якою він жив, розгнівалися і посадили його у в'язницю. Під час одного бенкету, Ірод сильно напився, втратив над собою контроль і дурне пообіцяв. В результаті Іродіада перехитрила його і Івану Хреститель відрубали голову. Ірод знав, що добро, а що зло (26а), але він був слабкою людиною і не хотів показатися перед іншими. Він жив не перед Богом, а перед людьми, тому зробив великий гріх. Його народ сильно страждав через помилки пастиря.

Молитва:Господь, допоможи мені жити перед Тобою і чинити по Твоєму слову. Коли я грішу, дай мені віру і сміливість покаятися перед Тобою.

Одне слово:Не живіть в страху - покайтеся

login:
password: