Ходіння Ісуса по воді

Марка 6:45-56

(50б): А Він зараз до них обізвався й сказав їм: Будьте смілі, це Я, не лякайтесь!

1. Ісус молитися на самоті (45-46)

Ми точно не знаємо, про що молився Ісус. Можливо, Він молився за оточуючих Його людей, які блукали, не маючи пастиря; можливо, Він молився за Своїх учнів, щоб вони виросли духовно і стали пастирями і духовними лідерами. Через молитву Ісус отримав силу згори коритися волі Бога. Людська природа Ісуса та Його смиренна залежність від Бога ніколи не проявлялися так яскраво, як під час Його молитви. Ми також дуже сильно потребуємо молитви.

2. "Не лякайтесь" (47-56)

Настала ніч, учні були в човні посеред озера, а Ісус на березі один. Він бачив, що їм доводиться гребти проти вітру і о третій годині ночі пішов до них по воді. Але, помітивши Його, учні не втішилися, а навпаки - страшенно злякалися. Чому? Їхніми серцями володів страх. У такому положенні людина боїться всього. Із-за страху учні навіть не впізнали Ісуса, а подумали, що це мара. Вони ще сильно залежали від себе і обставин, і не мали глибоких особистих відносин з Ісусом. Ісус сказав їм: "Будьте смілі, це Я, не лякайтесь!". У життєвих бурях ми завжди повинні пам'ятати ці слова. Там, де є Ісус, немає жодних причин для страху.

Молитва: Господь, я почув Твоє слово: "не лякайся". Допоможи мені твердо пам'ятати його в життєвих бурях. Будь ласка, будь сьогодні зі мною.

Одне слово: Не лякайтесь, Ісус поруч

login:
password: