Дайте їсти їм ви

Марка 6:35-44

(37а): А Він відповів і сказав їм: "Дайте їсти їм ви".

1. Несподіваний наказ (35-37а)

Учні Ісуса втомилися і зголодніли. Їх почало тривожити те, що люди затримуються, а Ісус все говорить і говорить. Нарешті вони не витримали і попросили Його розпустити людей, щоб ті пішли в навколишні села і купили собі хліба. Здавалося, що вони турбувалися про людей. Але насправді вони просто хотіли скоріше розпустити народ, щоб самим поїсти і спокійно відпочити. Потрапивши в скрутне становище, вони вели себе не як пастирі, а думали тільки про себе і свою вигоду. Щоб вчити їх серцю пастиря, Ісус наказав їм: "Дайте їсти їм ви". Він навчав їх відповідати за Своїх ягнят, незважаючи на те, що в них самих є труднощі. Він вчив любити пастирським серцем. Ще Ісус хотів, щоб Його учні вчилися творити великі справи за допомогою віри в Бога.

2. П'ять хлібів та дві риби (37б-44)

Учні подивилися, що в них було, але знайшли тільки 5 хлібів і 2 риби. Проте, вони принесли їх до Ісуса. Цією їжі було занадто мало, щоб нагодувати стількох людей, тому їхній крок вимагав віри. Ісус благословив і переломив хліби і звелів учням роздати їх людям, також і риби. Всі наситилися і навіть залишилося.

Молитва:Господь, ось мої 5 хлібів і 2 риби. Використовуй їх і мене в Твоїй рятівній роботі. Постав в нашій країні молодих людей з пастирським серцем, які нагодують словом Бога духовно голодний народ.

Одне слово:Дайте їсти їм ви

login:
password: