Заповідь Бога чи людські звичаї?

Марка 7:1-13

(7): Та однак надаремне шанують Мене, бо навчають наук людських заповідей

1. Звинувачення проти учнів (1-5)

Учні не здійснювали традиційного омивання рук перед їжею, як то заведено в юдеїв. Фарисеї ж дуже серйозно ставилися до цього обряду. Вони мили руки не стільки з метою особистої гігієни, а слідуючи стародавнім звичаям. Одного разу, помітивши, що учні Ісуса почали їсти, не помивши рук, вони поскаржилися на них Ісусу. Вони слідували за Ісусом не для того, щоб навчитися в Нього істини, а щоб знайти можливість звинуватити Ісуса.

2. Служи Богу серцем (6-13)

Ісус не став дорікати Своїм учням. Він побачив серйознішу проблему, на яку не звертали уваги фарисеї. Це їхня хитрість. Вони поводили себе як вельми побожні люди, говорили духовні слова, але їхні серця були сповнені брудних думок і злості. Вони вивчали Біблію не для того, щоб покаятися і наблизитися до Бога. Ісус хотів зняти з них цю маску благочестя і виставити назовні їх невидимі гріхи, щоб вони жили перед Богом, а не перед людьми. Сам Бог оцінив, що їхні серця і душі були далекі від Нього.

Молитва:Господь, прости що живу перед людьми, а не перед Тобою. Навчи мене істинного благочестя і через покору Твоєму слову допоможи кинути виклик поверхневому і лицемірному християнству мого часу.

Одне слово:Живіть перед Богом

login:
password: