Викрити потаємне

Марка 4:21-25

(21): І сказав Він до них: Чи світильника приносять на те, щоб поставити його під посудину, чи може під ліжко? А не щоб поставити на свічнику?

Слово Бога відкриває двері Небесного Царства. Однак, якщо ми хочемо щоб воно працювало і змінювало нас, ми маємо виконати певні вимоги стосовно нього.

1. Постав світильника на видне місце (21,22)

Світильник засвічують і ставлять на свічнику, щоб розігнати темряву в кімнаті. Але той, хто любить гріх і не хоче покаятись, не дозволяє слову Бога освітити своє серце. В темряві ми втрачаємо напрямок і в нас виникає багато грішних бажань. Ми маємо знати, що одного разу усі гріхи виявляться. Не варто гинути в темряві, коли ми маємо джерело світла і життя.

2. Уважно слухай (23,24)

Ісус не хоче, щоб ми вивчали Його слово формально. Він хоче, щоб ми ставились до Його слова з уважністю та повагою. Під час читання чи вивчення Біблії треба глибоко і зосереджено думати над її змістом. Якою мірою ми міряємо, такою відмірять і нам. Ті, хто бажає до чогось причепитися, завжди знайдуть привід. Ті, хто вивчає слово поверхово, швидко втратять будь-яку зацікавленість у ньому. Але ті, хто шукає в слові Бога відповіді на важливі питання і вирішення своїх життєвих проблем, хто розкаюється і кориться слову, скоро усвідомлять, що їх духовний потяг зростає, життя змінюється і вони все більше і більше довіряють себе Богові.

Молитва: Господи, освіти Своїм словом таємні гріхи мого серця і очисти мене від них. Допоможи мені глибоко роздумувати над Твоїм словом і рости духовно.

Одне слово: Освіти потаємне серця

login:
password: