Притча про сіяча та насіння

Марка 4:13-20

(20): А посіяне в добрую землю це ті, що слухають слово й приймають, і родять утридцятеро, у шістдесят і в сто раз

Слово Бога має величезний потенціал, щоб принести плід, коли потрапить в людське серце. Але принесе зерно плід чи ні, визначається ґрунтом серця. Є ґрунт, який приносить багато плоду. Але є такий, що зовсім не родить.

1. Три види неродючого ґрунту (13-19)

Серце людини, яка на приймає на себе жодних зобов'язань, схоже на дорогу. Такі люди мають лише поверхові відносини і приймають будь-що також поверхово, заради задоволення, але ніколи не присвячують себе будь-кому чи будь-чому. Інші схожі на тонкий шар ґрунту на камені. Видається, ніби вони приймають слово, але вони не дозволяють йому практично змінити своє життя. Через камені, що сховані під тонким шаром землі, слово Бога не може вкоренитись в їхньому серці. Коли прийдуть перші страждання і труднощі християнського життя, вони залишають життя віри (17). Люди з тернистою землею приймають слово Бога, але через те, що їх серця наповнені ще й мирськими бажаннями, терен суєти дуже швидко витісняє з серця слово Бога.

2. Добра земля (20)

Серце кожної людини може стати доброю землею. Але просто так добра земля не з'являється - її потрібно приготувати. Каяття переорює дорогу, розбиває каміння і викорінює терени. В підготовці землі є багато труднощів і клопіткої роботи. Але якщо ми до кінця приймаємо слово і коримось йому, воно принесе багато плодів в нашому житті.

Молитва: Господи, допоможи мені переорати землю мого серця каяттям і обробляти її з вірою до тих пір, доки Твоє слово пустить корінь і принесе гарний врожай.

Одне слово: Підготуй добру землю свого серця

login:
password: