Горе безпечним і гордим

Амос 6:1-14

(1): Горе безпечним на Сіоні, тим, хто надіється на самарійськую гору, тим шляхетним першого з народів, до яких прибуває Ізраїлів дім!

1. Перестане крик випещених (1-7)

В час достатку люди Ізраїлю та Юди стали безпечними. Ніхто не звертав увагу на страшну аморальність і несправедливість, що наповняли землю. Замість цього люди вітали один одного зі своїми успішними перемогами. Вони були ліниві і самозакохані; вони влаштовували банкети, на яких їли багату їжу та грали на своїх арфах.

2. Бог бридить пишнотою Якова (8-14)

Бог ненавидить гордість. В Ізраїлі люди були настільки горді, що навіть, якщо вся родина помре і зостанеться тільки десять чоловік, то ті що зостануться все одно не розкаються. І навіть, якщо зостанеться один, то все одно до Бога не навернеться. Справедливість і праведність раніше були ознакою Божого народу, але вони суд обернули на отруту. Вони хвалились своїми завоюваннями так, ніби перемогли своїх ворогів власними силам. Бог зламає їх гордість булавою Ассирії (14).

Молитва:Господи, прошу Тебе врятуй наш народ від безпечності та гордості. Господи, я розкаююсь в своїй власній гордості і безпечності, та в гордості і безпечності нашої країни.

Одне слово:Не будь гордим і безпечним

login:
password: