Видіння виска

Амос 7:1-17

(8): І промовив до мене Господь: Що ти бачиш, Амосе? А я відказав: Виска. І промовив Господь: Ось Я цього виска покладу посеред народу Мого, Ізраїля, уже більше йому не прощу!

1. Три видіння (1-9)

Бог показав Амосу три видіння суду над Ізраїлем. Сарана і вогонь – це суди настільки всеохоплюючі, що ніхто не може вижити. Господь пожалів, коли Амос молив про милість. Третє видіння було видінням виска. Мур збудований точно по виску є прямим і міцним. Моральним і духовним виском є Боже слово. Ізраїль з самого початку відхилився від Божого слова: їх перший цар поставив ідолів в Бет-Елі. Тому вся нація була зіпсована. Якщо вони не розкаються, Бог їх зруйнує. Єдина надія для них – це повернутись до Біблії.

2. Амос, іди додому! (10-17)

Амос був з Юдеї. Бог послав його проповідувати в Ізраїлі. Коли люди не можуть бачити свої власні темні плями, Бог посилає їм місіонера. Амація був священиком в Бет-Елі. Він вирішив, що Амос також працює за гроші. Але Амос був вівчарем. Він пішов в Ізраїль, тому що Бог послав його. Погрози не могли зупинити його, тому що Амос не був найманим працівником.

Молитва:Господь, поміряй нас Твоїм виском і дай нам розкаяне серце.

Одне слово:Дяка Богу за висок Божого слова

login:
password: