І деріть своє серце

Йоїл 2:1-17

(13): І деріть своє серце, а не свою одіж, і наверніться до Господа, вашого Бога, бо ласкавий Він та милосердний, довготерпеливий та многомилостивий, і жалкує за зло!

1. Господнє військо (1-11)

Нашестя сарани було проявом Божого суду. Сарана не жаліла нічого. "Земля перед ним, як еденський садок, а за ним опустіла пустиня". Вони марширують по землі, не ламаючи свій стрій і не збиваючись з дороги. Вони не штовхають один одного і ходять прямо своєю дорогою. Вони залазять у будинки, як злодій, і ніхто не може зупинити їх. Хто зможе встояти? Вони – Господнє військо. Бог використовує Свою суверенну владу над природою, щоб привести людей до покаяння і спасти їх. Бог використовує Свій суверенітет, щоб здійснити план спасіння.

2. Наверніться до Господа (12-17)

Покаяння не повинно бути поверхневим. Розірвати свою одежу не достатньо, ми повинні принести Богу свої зламані і розкаяні серця. Покаяння – це не тільки жалкувати про гріхи. Покаятись означає навернутись до Господа всім своїм серцем і скромно просити Його про милість. Можливо, Він обернеться до нас і змилується.

Молитва: Господь, сьогодні я повертаюсь від світу до Тебе. Очисти моє серце. Поверни серця людей до Себе і змилуйся над нашою землею.

Одне слово:Дери своє серце, навернись до Господа

login:
password: