Вступ до першого послання Петра

Після того, як Ісус вознісся на небо, Петро став головним опікуном Божої пастви. Перше покоління християн було щасливе в Ісусі та вірило, що їхнє щастя триватиме вічно. Та скоро вони зазнали атак Єврейської влади та Римського уряду. Через переслідування вони розпорошилися по Понту, Галатії, Каппадокії, Азії й Віфінії, стали приходьками і місіонерами хоча і не хотіли цього.

В цьому листі Петро не жаліє їх і не співчуває. Він нагадує їм, що їхня справжня домівка – небеса, а не світ. Він підбадьорює їх перемогти несприятливі обставини та бути прикладом для невіруючих, бути готовими проповідувати Євангелію у всякий час з чітким особистим свідченням про Божу благодать. Деякі практичні вчення повторюються протягом цього листа: тіштеся в стражданнях (1:6, 2:19, 3:14, 4:13-16); коріться володарям (2:13-14, 2:18, 3:1, 5:5), пильнуйте себе (1:13, 4:7, 5:8). Сьогодні багато людей вважають, що потрібно боротися за свої права, боротися з несправедливістю та протистояти владі. Петро нічого такого не говорить. Швидше, він вчить нас наслідувати Христа, Який піддався незаслуженим стражданням з мужністю та вірою (2:23). Петро вчить нас поводитися добре серед невіруючих, щоб вони, хоча переслідують нас, бачили наші добрі діла і, врешті-решт, визнали, що ми належимо Богові (2:12).

Захожани

1 Петра 1:1-2

(1): Петро, апостол Ісуса Христа, захожанам Розпорошення: Понту, Галатії, Каппадокії, Азії й Віфінії, вибраним

1. Боже вибрання (1)

Петро став Апостолом, коли Ісус обрав його. Кожен християнин обраний Богом. На землі ми приходьки, наш дім – небеса. У першому столітті християни були розпорошені по чужих землях через переслідування. Вони могли сумніватися в Божій любові. Та Петро наголосив, що Бог обрав їх для страждань. Розпорошення було частиною Божого плану, щоб послати місіонерів та розповсюдити Євангелію.

2. Боже передбачення (2)

Бог бачить кінець ще на початку, Він завжди має мету. Він знає, що деяким християнам доведеться зазнати утисків, та все одно обирає їх. Святий Дух працює через страждання, щоб освятити нас та навчити послуху. Через страждання ми можемо особисто пізнати очищувальну силу Крові Ісуса. Коли ми приймаємо Божий суверенітет в стражданнях, Він дає нам благодать та глибокий мир.

Молитва: Господи, дякую Тобі за те, що Ти обрав мене для Своєї великої мети. Допоможи мені виконати Твій план на моє життя.

Одне слово: Я – Божий обранець

login:
password: