Закрите те, що є Господа

Повторення Закону 28:69-29:28

(29:28): Закрите те, що є Господа, Бога нашого, а відкрите наше та наших синів аж навіки, щоб виконувати всі слова цього Закону.

1. Стійте перед лицем Господа (28:69-29:14)

Перед тим, як ввійти до обіцяної землі, народ Ізраїля став перед лицем Бога, щоб оновити заповіт з Богом. Бог сорок років виховував їх в пустелі, аби вони пізнали, що Господь - їхній Бог. Тепер вони мають жити у відповідності до написаного слова Бога (28:58). Мойсей нагадав їм про великі чуда, що Господь явив в Єгипті й про те, як Він піклувався про них у пустелі впродовж 40 років, і про перемогу, що Бог дав їм над зайорданськими амореями. Тепер вони, знаючи Бога, мають знову ввійти в заповіт з Ним: Бог буде їх Богом, а вони будуть Його вибраним народом (11,12). Господь не вимагав від людей розуміти все, але Його люди мають довіряти і коритися Йому.

2. Навіть в думках не відступайте від Господа (15-28)

Наші відносини заповіту з Богом мають бути щирими, навіть в найпотаємніших думках. Якщо хтось в серці скаже собі: я буду щасливий, ходячи за велінням мого грішного серця і ігноруючи Бога, то на нього впадуть всі прокляття цієї книги закону. Ми не можемо збагнути всіх доріг Господніх, втім, для нас достатньо і того, що вже відкрите. Закрите те, що є Господа, а те, що відкрите, дане нам, щоб ми корились і виконували.

Молитва:Господи, очисти моє серце і допоможи мені слідувати і коритись Твоєму слову, яке вже відкрите для мене.

Одне слово:Корись відкритому тобі слову

login:
password: