Не обманюйте себе

Повторення Закону 13:1-19

(4,5): То не слухайся слів того пророка або того сновидця, бо цим Господь, Бог ваш, випробовує вас, щоб пізнати, чи ви любите Господа, Бога вашого, усім своїм серцем і всією своєю душею. За Господом, Богом вашим, будете ходити, і Його будете боятися, і заповіді його будете виконувати, і голосу Його будете слухатися, і Йому будете служити, і до Нього будете линути

1. Випробування вашої любові до Бога (1-6а)

Серце оманливе, його легко збити з пантелику, але якщо любов до Бога горить у ньому, ми маємо духовну проникливість. Неправдиві пророки та сновидці не зможуть обдурити нас принадливими словами. Ми маємо любити й шанувати Бога та слухатися Його слова.

2. І вигубиш зло з-посеред себе (6б-18)

Коли ізраїльське суспільство формувалося, за спробу відвести людину від Бога карали смертю. Духовна смерть значно серйозніша за фізичну (Дії 5:1-11). Навіть якщо ті, кого ми любимо, спокушають нас відійти від Бога, ми маємо стояти на боці Бога. Не треба жаліти чи виправдовувати людей, що заслуговують Божого покарання. Якщо ціле місто вклоняється ідолам, все місто має бути покаране. Більшість не завжди права. Навіть якщо все суспільство схвалює ідолопоклонство і розпусту, воно неправе. Бог не перестане ненавидіти зло. Він вирішує проблему зла різними способами.

Молитва:Господи, запали в моєму серці такий вогонь любові до Тебе, щоб ніщо не могло відвести мене від Тебе.

Одне слово:Любіть Бога і не будьте обманутими

login:
password: