Не чини перелюбу

Матвія 5:27-32

(27,28): Ви чули, що сказано: Не чини перелюбу. А Я вам кажу, що кожен, хто на жінку подивиться із пожадливістю, той уже вчинив із нею перелюб у серці своїм

1. Сексуальна розбещеність (27-30)

Бог створив статеві стосунки з добрим наміром, щоб зробити союз чоловіка й жінки плідним і благословенним. Статеві стосунки поза шлюбом - це гріх; хтиві думки, сексуальні фантазії й порнографія розбещують серця й суспільство. Якби вирване око могло викорінити хіть із серця, тоді ми повинні були б зробити це, тому що краще втратити око, ніж піти в пекло. Але операції на нашім тілі не вирішують проблему гріхів. Тільки Євангеліє Ісуса обертає наші серця до Святого Духа, Що може зробити нас вільними від гріхів і чистими.

2. Розлучення (31-32)

Ісус учив, що розлучення створює умови для подружньої невірності. Бог сказав: "Я ненавиджу розвід" (Мал. 2:16а). Віруючі не мають права на розлучення, але в грішному світі розлучення зустрічаються часто. Ті, хто розлучаються й знову одружуються, повинні одержати пробачення Бога й жити по милості Бога, як пробачені грішники.

Молитва:Господь, я дуже слабкий, щоб перемогти спокуси навколо й усередині мене. Очисти мене, Господь Ісус, і зроби мене чистим.

Одне слово:Уникай сексуальної розбещеності

login:
password: