Багатство для світу

до Римлян 11:7-12

(12): А коли їхній занепад багатство для світу, а їхнє упокорення багатство поганам, скільки ж більш повнота їхня?

1. Падіння (7-10)

Людська невірність не може перешкодити Богу виконати Свій план спасіння. Бог обрав Ізраїльський народ і вилив Свою любов на нього. Але коли Ізраїль відкинув Христа, він відкинув і цей дар Божої любові. Наслідком цього стало запекле серце. У Повт. Зак. 29:1-12 йдеться про те, як Бог полюбив Ізраїль і як той відкинув Його любов (8). У 68 псалмі Давид сповістив прокляття на тих, хто знехтував ним - Божим обранцем. Ісус - це Божий обранець. Коли людина відкидає Ісуса, вона відкидає і Бога, її серце робиться жорстким, і вона сама відкриває прокляттю дорогу у своє життя.

2. Багатство і повнота (11, 12)

Бог покликав новий Божий народ із поган. Але чи залишилася тоді надія для Ізраїля? Звичайно, наш Бог - не фаталіст і в Ньому завжди є надія. Бог сподівався спонукати Ізраїль до ревнощів, щоб вони покаялися, і навернулися до Нього. Якщо Бог благословив світ через падіння Ізраїлю, то наскільки ж більше Він благословить сам Ізраїль, якщо той прийде до Христа.

Молитва: Господь, дякую Тобі за Твою благодать, яка так дорого коштувала для Тебе. Допоможи мені завжди пам'ятати, що я Твій боржник.

Одне слово: Бог хоче, щоб усі люди спаслися

login:
password: