Хто мене визволить?

до Римлян 7:14-25

(24,25): Нещасна я людина! Хто мене визволить від тіла цієї смерти? Дякую Богові через Ісуса Христа, Господа нашого. Тому то я сам служу розумом Законові Божому, але тілом закону гріховному...

1. Проданий під гріх (14-20)

Чи говорить Павло в цьому уривку про своє життя до того як став християнином? Ні, він пише про сьогоднішню проблему, тому що це дилема людського життя. Кожна людина і добра і лиха одночасно. Лише Бог добрий. Закон духовний, і якщо ми не порушуємо його, то вільні. Через гріх Адама цим світом керує сатана, і ми знаходимось в рабстві гріха. (Ісус назвав сатану "князем світу цього" Ів. 14:30). І доки я живу в плоті, я росту через боротьбу з моєю грішною природою.

2. Два закони, що діють всередині (21-25)

Кожна людина і добра, і лиха одночасно. Я створений за образом Бога, тому знаходжу задоволення в Божому Законі. Але в мене всередині діє й інший закон - закон грішної природи. В мене немає сил перемогти його. Хто визволить мене? Лише Ісус, Який помер і воскрес, щоб врятувати мене. Я маю надіятися на Нього кожен день. Перед тим, як Павло пізнав Ісуса, він страждав через гріх і жив у поразці. Але після навернення Павло боровся з гріхом і отримав перемогу, свободу і мир в Ісусі.

Молитва: Господи, дякую Тобі за Ісуса Христа. Я проголошую свободу, яку Ісус купив мені Своєю Кров'ю.

Одне слово: Ісус звільнив мене

login:
password: