Ті, хто зітхає разом із Богом

Єзекіїль 8:1-9:11

(9:3,4): А слава Ізраїлевого Бога піднялася з-над Херувима, що була над ним, до порога дому. І закликав Він чоловіка, одягненого в льняне, що писарський каламар був при стегнах його. І сказав Господь до нього: Перейди серединою міста, серединою Єрусалиму, і зроби знака на чолах людей, що зітхають та стогнуть над усіма тими гидотами, що робляться в його середині

1. Ті, хто засмучують Бога (8:1-18)

Бог у Своїй славі підняв Єзекіїля за волосся і у видіннях переніс його до Єрусалиму. Там Він показав пророку різні гидоти. Єзекіїль побачив ідола ханаанської богині родючості біля входу в Божий храм. Він побачив старших Ізраїлевого дому, які таємно поклонялись ідолам кожен у своїй кімнаті і думали, що Бог не знає, що коїться. Він побачив жінок, які плакали перед вавилонською богинею плідності. Він побачив чоловіків, які повернулись спиною до храму і вклонялись сонцю. Вони засмутили Бога і прогнівили Його.

2. Ті, хто зітхає разом із Богом (9:1-11)

Господь послав в місто чоловіка, який мав поставити знака на чолі тих, хто зітхає і стогне над усіма отими гидотами. Ті, хто мав такого знака, врятувалися, а всі інші були вбиті. Єзекіїль благав про милосердя, але час милосердя вже пройшов. Тепер Господь змусить жителів Єрусалима заплатити ціну за все те, що вони скоїли.

Молитва:Господи, навчи мене зітхати про ті речі, які засмучують Тебе.

Одне слово:Люби Бога, сумуй разом із Ним

login:
password: