І пізнають вони, що Я Господь!

Єзекіїль 6:1-7:27

(6:9,10;7:27): І ваші врятовані згадають про Мене серед народів, куди будуть забрані до полону, коли Я зламаю їхнє блудне серце, що відпало від Мене, та їхні очі, що перелюб чинили з своїми божками, і вони самі будуть бридитися тих злих речей, що робили, щодо всіх їхніх гидот. І пізнають вони, що Я Господь, і що Я не надармо говорив, що вчиню їм оцю злу річ! ...Цар буде в жалобі, і страхом зодягнеться князь, а руки народу землі затремтять... За дорогами їхніми їм учиню, і судитиму їх їхніми судами, і пізнають, що Я то Господь!

1. Божий смуток (6:1-14)

Бог прагне поблагословити Свій народ, але вони засмутили Його своїми блудними серцями (9) і перелюбом із чужими ідолами. Він покарав їх мечем ворожих армій. Ті армії поруйнують їхні капища і позабивають тих, хто служив божкам, біля них. Бог зробив все це, щоб Його народ згадав, що Господь є Бог, щоб їм стало бридко від того зла, що вони чинили і щоб вони розкаялись (7,10,13,14).

2. Кінець надійшов (7:1-27)

День Божого суду точно прийде. Він судитиме усіх людей за їхніми дорогами та їхнім судом (3,4,8,9,27). Він понищить їх мечем на вулиці, а моровицею і голодом в домі (15). В день Господнього гніву срібло й золото будуть менше за ніщо (19). Бог спинить гордість вельможних (24). Все це Він робить з однією метою: допомогти людям згадати, що Він – Господь.

Молитва:Господи, допоможи мені не засмучувати Тебе, але пам’ятати Тебе, вклонятися Тобі, любити Тебе і служити Тобі.

Одне слово:Пам’ятай, що Господь є Бог

login:
password: