Праведний друг любить за всякого часу

Приповісті 17:1-28

(17): Правдивий друг любить за всякого часу, в недолі ж він робиться братом

1. Те, що Бог любить і те, що Бог ненавидить (1-16)

Як золото випробовується в плавильні, так Господь випробовує людське серце. Бог не любить тих, хто насміхається з убогого (5), Йому не подобаються брехлива мова, особливо, якщо вона виглядає шляхетно (7), той, хто дає та приймає хабарі (8). Господь гидує тими, хто виправдовує злого, так само як і тим, хто засуджує справедливого, тому що Господь — справедливий. Люди люблять пересуджувати та обсмоктувати чужі гріхи, але той, хто шукає миру та любові, покриває гріхи інших. Це до вподоби Господові, тому що Ісус зробив з нами те саме (9). Невдячного завжди буде переслідувати зло (13). Слава дітей — їхні батьки, а слава батьків — їхні діти (6).

2. Праведний друг любить за всякого часу (17-28)

Справжні друзі випробовуються в біді. Справжні друзі люблять нас навіть тоді, коли це значить для них біль та страждання. Такі друзі тут названі “праведними”. Тобто справжня дружба відноситься до праведності перед Богом. Таким чином Ісус полюбив нас, Він любить нас повсякчас, Він — справжній друг.

Молитва:Господи, навчи мене мудрості, щоб бути ближче до Тебе. Ти мій справжній друг і в часи радості і в годину випробовування. Випробуй моє серце.

Одне слово:Праведний друг любить за всякого часу

login:
password: