Настанова й мудрість, праведність та багатство

Приповісті 13:1-25

(18): Хто ламає поуку убозтво та ганьба тому, а хто береже осторогу шанований він.

Якщо ми приймаємо божу мудрість, то це впливає на всі сфери нашого життя. Так само на наше життя впливає і нехтування божою мудрістю.

1. Настанови й мудрість (1,10,13-14,18,20,24)

Багато людей вважають себе наймудрішими, та вважають, що не потребують жодних порад. Дійсно, часом поради, особливо з Інтернету, бувають досить нерозумними. Але є настанови, до яких треба дослухуватися завжди. Це — настанови Бога. Щоб навчитися мудрості, ми маємо приймати настанови й поради (1,10,13-14), виконувати настанови (18,24), товаришувати з мудрими, а не з безумними (20). Ми маємо розрізняти, які поради приймати, а які ні, тому що порада мудрого навчить мудрості, а порада безумного призводить до біди. Найкращі поради — в слові Господа. Також, ми маємо приймати покарання за гріх, та вміти, з мудрістю Бога, вчити й наставляти інших (1,13,24).

2. Праведність та багатство (6,8,11,21-23,25)

Найкраще, мати й те й те. Але, якщо це неможливо, треба обирати праведність. Правда береже праведного, а нечестя губить грішника. Не варто думати, що Бог вишукує гріхи грішника, щоб покарати його. Зіпсовані стосунки з Богом, призводять до грішних бажань, а грішні вчинки самі собою призводять до поганих наслідків. І навпаки, правильні стосунки з Богом навчають нас робити добре, що призводить до гарних плодів. Праведний лишить спадок й онукам, а неправедне багатство принесе лише прокляття. Ми маємо знати, що тому, хто шукає праведності, Бог додасть все необхідне (Мт. 6:33)

Молитва:Господи, дай мені спрагле та скромне серце, що шукатиме Тебе й Твоєї мудрості. Даруй мені серце, що прийматиме поради мудрих.

Одне слово:Шукай Бога та Його правди

login:
password: