Зіпсований лляний пояс

Єремія 13:1-27

(11): Бо як прилягає цей пояс до стегон чоловіка, так притвердив я до себе ввесь Ізраїлів дім та ввесь Юдин дім, - говорить Господь, - щоб стали народом Мені й йменням, і хвалою та пишнотою, - та вони не послухались!

1. Живий приклад (1-14)

Бог дав Єремії дивне завдання. Він повинен був піти купити дорогий лляний пояс і носити його деякий час, а потім покласти його у розщілині скелі, і залишити доти, поки не стане зіпсований. Це був живий приклад відносин між Богом та Його народом. Він вибрав їх та наблизив до Себе так близько, як пояс прилягає близько до стегон людини. Але вони стали гордими та не послухали Його слів. Вони поклонялися ідолам і стали зіпсованими. Бог дозволив їм знищити самих себе вином (12-14).

2. Юда буде введений в полон (15-27)

Люди були гордими, їх ідолопоклонство було занадто явним. Якщо вони не розкаються і не віддадуть славу Богу, Він наведе на них темноту. Їх гордість зміниться на сором, вони будуть оголені і осоромлені введені в полон. Це відбудеться через їх численні гріхи. Вони повинні розкаятись.

Молитва: Господь, Ти створив мене та звільнив, щоб я жив для Твоєї слави. Дай мені смиренне та покірне серце. Прости мої гріхи.

Одне слово: Не будь зіпсованим

login:
password: