Пам'ятай благодать Бога

Титу 3:1-8

(4,5): А коли з'явилась благодать та людинолюбство Спасителя, нашого Бога, Він нас спас не з діл праведности, що ми їх учинили були, а з Своєї милости через купіль відродження й обновлення Духом Святим

1. І до всякого доброго діла готові (1-5а)

Павло говорить про те, що християни повинні робити добрі справи (1, 8б, 14). Колись ми робили зло. У більшій чи меншій мірі кожен з нас був нерозумним, непокірним рабом своїх хтивих бажань і різних задоволень з серцем переповненим невдоволення і заздрості. Але тепер, довідавшись про благодать, милість і любов Бога, ми повинні робити добрі справи. Це значить, що в усьому ми повинні показувати лагідність і шанобливість всім людям. Ми повинні бути обережні, щоб нікому не зашкодити своїми словами, та й більше, ми повинні підбадьорювати інших. Ми маємо мир з Богом, тому й повинні бути у мирі і з людьми.

2. Людинолюбство Спасителя нашого (5б-8)

Бог любить усіх людей, тому Він послав Свого єдиного Сина Ісуса Христа, щоб урятувати нас. По Своїй великій милості, благодаттю Ісуса, Він пробачив всі наші гріхи й обмив нас Своїм словом і Духом. Господь змінив нашу внутрішню людину й забрав усю злість. Він дав нам нову надію й зробив спадкоємцями вічного життя.

Молитва: Батьку, дякую Тобі за те, що Ти полюбив грішних людей, і за те, що Ти полюбив і врятував мене. Допоможи мені робити добро.

Одне слово: Благодаттю врятовані на добрі справи

login:
password: