Догоджати Богові чи догоджати собі?

Ісая 58:1-14

(10,11): І будеш давати голодному хліб свій, і знедолену душу наситиш, тоді то засвітить у темряві світло твоє, і твоя темрява ніби як полудень стане, і буде Господь тебе завжди провадити, і душу твою нагодує в посуху, кості твої позміцняє, і ти станеш, немов той напоєний сад, і мов джерело те, що води його не всихають!

1. Релігійність, що не догоджає Богові (1-5)

Богу не подобається нещира релігійна діяльність. Люди, які не чинять правоти, а лише вдають, що шукають Бога та хочуть пізнати Його шляхи, ніколи не будуть знати Бога і не зможуть догодити Йому. Якщо людина цілий день поститься, гне свою голову, як очеретину, принижується у вереті, а потім використовує своїх працівників чи свариться з іншими, то це не може вгодити Богові.

2. Піст, який вибрав Бог (6-12)

Бог хоче, щоб Його люди розв'язали кайдани безбожності й відпустили на волю утиснених. Він хоче, щоб "ми вламали голодному хліба свого, а вбогих бурлаків до дому впровадили та одягли голих". Тоді "хутко шкірою рана твоя заросте, і твоя справедливість ходитиме перед тобою, а слава Господня сторожею задньою!" Він відповість, коли ми покличемо про допомогу.

3. Поважай Бога в суботній день (13-14)

Неділя - це день не для того, щоб ми догоджали собі; це день, щоб догодити та прославити Бога. Тоді ми знайдемо радість в Господі.

Молитва:Господи, допоможи мені шукати Тебе та служити Тобі так, як хочеш Ти, а не я.

Одне слово:Шукати свого чи шукати Бога?

login:
password: