Гідно поводилися перед Богом

1 Солунянам 2:1-12

(12): Просили ми вас, і намовлювали та показували, щоб ви гідно поводилися перед Богом, що покликав вас у Своє Царство та в славу.

1. Ми прагнули догодити Богові, а не людям (1-6a)

Коли Павло вступив на територію Європи під час своєї другої місіонерської подорожі, першим містом, де він проповідував, були Филипи. У той час багато людей увірувало в Ісуса, але інші противилися їм, бо проповідь Ісуса Христа руйнувала їх бізнес. Потім Павло наважився піти до Солуня і, незважаючи на великий опір, бажав розповісти духовно спраглим людям Благу Звістку. При цьому він не шукав особистої вигоди. Більш того, по-людські він багато втратив. Але Павло не боявся конфлікту, тому що шукав як догодити Богові, а не людям.

2. Як годувальниця і як батько (6б-12)

Він не хотів обтяжувати віруючих, тому працював і сам забезпечував себе. Він також не користувався своєю владою Апостола. Павло любив і дбав про них з ніжністю, віддаючи їм не тільки Євангеліє, але й своє серце, наставляючи і виховуючи їх як батько, переконуючи гідно поводилися перед Богом.

Молитва:Господь, допоможи мені гідно поводитись перед Тобою. Допоможи догоджати Тобі, а не людям, проподувати Твоє слово впевнено, і піклуватися про Твоє стадо як годувальниця і як батько.

Одне слово:Чиніть гідно Бога

login:
password: