Справа віри і праця любові

1 Солунянам 1:1-10

(3): Ми згадуємо безперестанку про ваше діло віри, і про працю любови, і про терпіння надії на Господа нашого Ісуса Христа, перед Богом і Отцем нашим.

1. Віра, любов і надія (1-3)

Попри те, що віруючі в Салоніках жили в жорстокому світі, вони були сповнені радості. Бог обрав їх і зробив Своїм народом. Вони прийняли Його слово, і Дух Святий працював у їх серцях. Їхня віра була дієвою, їхня любов - трудящою, а їхня надія на Ісуса допомагала їм терпляче зносити випробування.

2. Зразок радості (4-10)

Раніше Павло та співробітники провадили серед солунян жертовне життя, і зараз ці віруючі наслідували життя віри своїх пастирів, а точніше - Ісуса. Вони прийняли слово під час скорботи з радістю Святого Духа, вони прийняли також слуг Божих. Через це вони стали взірцем віри для інших. Завдяки їх зміненому життю та сміливому свідченню про Ісуса Христа, слово Бога пронеслося від них у всяке місце в Македонії та Ахаї. Вони зробили все можливе щоб відвернутися від ідолів і служити живому Богові. Вони мали надію на Бога й очікували Ісуса, що прийде знову.

Молитва:Господь, допоможи мені зростати у вірі, надії і любові; наповни мене Твоєї радістю і нехай через моє змінене життя Твоє слово пронесеться у всякому місці.

Одне слово:Віра, любов, сподівання і радість

login:
password: