Найкраще святкування Пасхи

2 Хроніки 35:1-27

(18): І не справлялася Пасха, як ця, в Ізраїлі від днів пророка Самуїла, а всі Ізраїлеві царі не справляли такої, як ця Пасха, що справив Йосія, і всі священики, і всі Левити, і весь Юда та Ізраїль, що знаходився там, де мешканці Єрусалиму

1. Всі... царі не справляли такої, як ця Пасха (1-19)

Цар Йосія наказав, щоб в Єрусалимі святкували Пасху. Він хотів нагадати людям благодать Бога, Хто вивів їх з Єгипту. Він хотів догодити Богу, дотримуючись Його заповідей. З власного майна Йосія виділив стільки овець, щоб всі змогли прийняти участь у святкувані. Князі теж були дуже щедрими. Левити виконували важку роботу підготовки і заколення тварин. Ніхто з царів Ізраїлю та Юди ніколи не святкували таку Пасху, як ця. (Єзекія не слідував Божому слову, коли святкував Пасху – 2 Хронік 30).

2. Смерть Йосії (20-27)

Пророцтво Хулди передрікалдо, що Йосія помре і не побачить жахливих часів Божого покарання на Єрусалим (34:22-28). Коли фараон Нехо йшов з Єгипту воювати з Вавилоном (650 р. до р.х.), Йосія, бажаючи захистити Божий народ, проігнорував попередження Нехо, що було від Бога, та й вийшов проти нього битися. У цьому бою він був убитий (609р. до н.е.).

Молитва:Господи, допоможи мені старатися всім серцем служити Тобі, навіть в найгірші часи.

Одне слово:Найкращим чином служити Богу

login:
password: