Ростуча насінина

Марка 4:26-34

(26): І сказав Він: Так і Боже Царство, як той чоловік, що кидає в землю насіння.

Ісус продовжує навчати нас правильному ставленню до Божого слова. Через слово Бога в наше життя, а також життя інших людей, приходить Царство Бога. Але ми маємо знати, що це відбувається не одразу - для духовного зростання потрібен час.

1. Притча про ростучу насінину (26-29)

Царство Бога схоже на насінину, яка проростає з землі. Насіння росте, тому що в ньому є життя. Коли насінина Євангелії сіється в серце однієї людини, то росте, аж доки не переможе грішних бажань в серці і не принесе щедрого плоду. Якщо ж живе слово Бога посадити в одному університеті чи в одній країні, воно обов'язково виросте і принесе плоди Духа Святого в серцях людей. Процес росту насінини дуже таємничий, ми не можемо прискорити його. В духовному зростанні однієї людини чи спільноти також є певні етапи (28,29). Тому для того, щоб принести плід, потрібен час. Ми маємо лише посадити слово і терпляче очікувати, поки Бог Сам виростить насінину і дасть плід. Поспіх - це велика помилка в духовному світі.

2. Притча про гірчичне зерно (30-34)

Хоча гірчичне зерно дуже маленьке, але виростає великим деревом. Царство Бога в серці однієї людини також видається дуже маленьким. Але якщо ця людина вірою зберігає в своїм серці слово Бога, то Бог здійснить через неї великі речі. Така людина стане великим духовним лідером в своєму поколінні.

Молитва: Господи, допоможи мені вірити Твоєму слову і зберігати його в серці, аж доки воно не принесе щедрих плодів. Навчи мене не поспішати.

Одне слово: Терпляче очікуй духовних плодів

login:
password: