Правильне ставлення до слова Бога

Марка 4:1-12

(11): І Він їм відповів: Вам дано пізнати таємниці Божого Царства, а тим, що за вами, усе відбувається в притчах

Коли популярність Ісуса зросла, послухати Його проповідей приходило дуже багато людей (1). Але Його не цікавила кількість людей: серед натовпу Він шукав тих, хто мав духовне бажання. Тільки їм Він відкривав таємниці Божого Царства.

1. Ісус вчив притчами (1-9)

Щоб знайти тих, хто дійсно цікавився Його словом, Ісус вчив людей притчами. Для того, хто мав духовне бажання, притчі добре допомагали відкрити духовні очі і рости у вірі. Неуважні слухачі, які не приймали слова в серце і не бажали змінюватись по слову, ніколи не розуміли Ісусових притч. З людського точки зору Ісусові притчі - це очевидні істини, в яких немає жодних таємниць. Але вони містять в собі глибокий духовний зміст. Бог відкриває його лише тим, хто має смиренне серце і шукає.

2. Вам дано пізнати (10-22)

Після того, як Ісус розповів притчу, натовп розійшовся і біля Нього залишилося лише кілька учнів. Напевне, вони також не зовсім зрозуміли, що Ісус хотів розповісти через цю притчу. Але вони не задовольнялись поверховими враженнями. Вони прийшли до Ісуса і скромно попросили пояснити притчу. Вони шукали в слові Бога глибокий духовний зміст. Вони були готові змінитися відповідно до слова Бога. Ісус був радий бачити їх. Такі люди обов'язково виростуть і принесуть прекрасні плоди. Вони пізнають таємниці Божого Царства (10) і отримають милість прощення гріхів (12б).

Молитва: Господи, допоможи мені вивчати Твоє слово з скромним і спраглим серцем. Відкрий мені таємниці Твого глибоко духовного світу.

Одне слово: Уважно слухай слово Бога

login:
password: