Початок Євангелії

Марка 1:1-8

(1): Початок Євангелії Ісуса Христа, Сина Божого

Євангелія з'явилась у серці Бога, коли Він зглянувся над грішними людьми та вирішив послати Свого Сина для їхнього спасіння (1). Для того, щоб Євангелія увійшла в серце людини та принесла в ньому плід, треба його спочатку підготувати. У цьому уривку розповідається, як Бог підготував людей до прийняття Євангелії, а також про те, як почалася євангельська робота.

1. Євангелія почалася з пророцтва (2,3)

Пророк Ісая жив більш ніж за 600 років перед Ісусом. Через нього Бог обіцяв послати посланця, що приготує шлях для Месії. Іван Хреститель виконав це пророцтво та показав нам, що Бог вірний Своїм обіцянкам.

2. Євангелія почалася у пустелі (4-6)

Іван готував прихід Євангелії в пустелі. Там у нього не було дорогих речей та розкішного будинку. Він не залежав від грошей та популярності. Він одягався та харчувався дуже скромно. Іван просто корився Божому слову й проповідував Євангеліє. Його духовна сила походила від скромного життя місії і мала сильний вплив на людей.

3. Євангелія почалась із покаяння (4-8)

Люди розуміли, що тягарем, який мучив і пригноблював їх, був гріх. Тому багато хто прийшов до Івана, покаявся у своїх гріхах і хрестився від нього. Хрещення водою готує серце до прощення гріхів, хрещення Святим Духом прощає і знищує гріхи. Ісус Христос хрестить Святим Духом кожного, хто розкаявся і сповідав свої гріхи (Дії 2:38).

Молитва:Господи, цей світ схожий на духовну пустелю. Хай Твоя Євангелія працює в нім і в моєму серці

Одне слово:Початок Євангелії

login:
password: