Благословення

до Римлян 16:1-27

(25-27): А Тому, хто може поставити вас міцно згідно з моєю Євангелією й проповіддю Ісуса Христа, за об'явленням таємниці, що від вічних часів була замовчана, а тепер виявлена, і через пророцькі писання, з наказу вічного Бога, на послух вірі по всіх народах провіщена, - єдиному мудрому Богові, через Ісуса Христа, слава навіки! Амінь.

1. Будьте мудрими і простими

Павло закінчує свій лист вітаннями, словами підтримки, повчання і благословення. Люди, яких він вітає, розділяли з ним роботу благовіщення по всій імперії, але тепер вони були в Римі. Церква в Римі була домашньою церквою. Бог використовував домашні церкви Прискиллу і Акилу в Коринті, в Ефесі, і в даний час в Римі. Епенет був першим новонаверненим в Азії. Якщо одна людина може бути змінена, вся провінція може змінитися. Серед співробітників Павла було багато працьовитих жінок. Сатана завжди зайнятий тим, щоб посіяти сумніви та розбрат між братами. Ми повинні тримати слово Боже в наших серцях, щоб не бути обдуреними. Бог обіцяв знищити сатану під наші ноги. (Бут. 3:15)

2. Вся слава і хвала мудрому Богові

Бог той, хто встановлює нас через Євангеліє. Своєю великою мудрістю, Він відкрив нам таємницю, яку тримав у секреті до приходу Ісуса: Бог хоче, щоб усі люди, всіх націй покаялися, вірили і підпорядковувалися Євангелії.

Молитва:Господи, наблизь день, коли всі люди покаються, будуть вірити і підкорятися Євангелії.

Одне слово:Нехай всі народи повірять

login:
password: